Bries Blogs

Hieronder vind je persoonlijke verhalen die je een inkijkje geven in de reis die ik afgelegd heb in mijn persoonlijke ontwikkeling. 

Het zijn verhalen zoals ik ze heb ervaren, dus geheel door mijn eigen filters vervormd, weggelaten en gegeneraliseerd, zoals dat in ieder brein gebeurt. Het zegt dus niets over de personen die in mijn verhalen naar voren komen en berusten niet op feiten. Het is ook absoluut niet mijn intentie om iemand in een kwaad daglicht te zetten of met een vinger te wijzen. Ik schrijf meestal om mijn eigen gedachten op papier te zetten. Dat is mijn manier om ze te ordenen. Ik hoop dat ik je ermee kan inspireren en dat het je zal helpen in je eigen zoektocht naar jezelf. 

Het was een dag in juni 2007

Het is donderdagavond. Ik ben bijna 3 maanden zwanger van mijn tweede kindje. Ik heb vandaag gewerkt en na mijn werk hoefde ik mijn zoontje niet eerst op te halen bij mijn schoonouders en naar mijn ouders te brengen. Ze hadden hem al opgehaald en hij mocht daar lekker blijven logeren. Heel fijn, want ik ben zo moe de laatste weken. Ik had zin in een lekker rustig avondje, want de volgende dag moest ik weer werken. Ik had een pittig groepje dit jaar. 

Lees meer »

Uit het leven gegrepen...

Een allesoverheersende pijn snijdt door mijn ziel. Het beheerst mijn gedachten en beïnvloedt mijn gedrag. Het is de pijn die ik zo goed herken. De pijn die ik voel door mijn hele lijf. Die me ziek maakt. Ziek van angst en verdriet. Onbewust werp ik mijn vertrouwde overlevingsstrategie op. Ik vecht tegen de pijn en duw hem van me af. Ik wil die pijn niet meer voelen. Ik word boos, schreeuw, scheld en zeg dingen die ik niet meen. Ik creëer afstand tussen ons, want ik wil die pijn niet meer. De pijn van me afgewezen voelen.  

Lees meer »