Onderwijs

Voor iedereen die met kinderen werkt of wil gaan werken...

Goed onderwijs is zoveel meer dan alleen kennisoverdracht. Om goed onderwijs te kunnen geven is het belangrijkste dat je echt in verbinding bent met jezelf. Dat is de basis.

Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn overtuigingen? Waar liggen mijn grenzen? En hoe bewaak ik ze? Welke waarden en normen heb ik meegekregen in mijn jeugd? Wat wil ik bewust doorgeven aan de kinderen? En wat geef ik onbewust allemaal door? Hoe sta ik in mijn eigen kracht? Hoe ga ik om met teleurstellingen? En met prestatiedrang? Wat is mijn eigen visie? En hoe vaak stel ik die bij? Waar krijg ik stress van en hoe ga ik daarmee om? 

Pas als je echt in verbinding bent met jezelf, kun je ook verbinding maken met de ander. 

In het onderwijs krijg je iedere dag een spiegel voor. Maar vaak rennen we maar door, omdat we het zo druk hebben, dat we maar weinig stilstaan en in die spiegel kijken. 

Wil je de tijd nemen om af en toe eens in de spiegel te kijken? Zodat je een nog betere juf/meester/docent kunt zijn? Zodat je met nog meer plezier voor de klas kunt staan? Zodat je je nog meer bewust wordt van jouw rol? Zodat je passie voor het vak weer gaat stromen? Zodat je nog beter contact kunt maken met jouw leerlingen/ouders/collega's?

Ik wil je daar graag bij helpen. Dat kan door individuele coaching. Nog effectiever is het om een training te volgen, samen met andere mensen uit het onderwijs.