Opvoeding

Als ik iets echt goed wilde doen in mijn leven, was het wel de opvoeding van mijn kinderen. En het lijkt wel dat hoe meer je erover weet, des te meer je beseft wat er allemaal niet goed gaat. Ik had vroeger een ideaal beeld over kinderen. Het liefst wilde ik alle kinderen van de wereld gelukkig maken. Ik wilde mijn eigen weeshuis openen. En alle kinderen alle liefde geven die ze verdienen.

Totdat ik zelf moeder werd en erachter kwam dat opvoeden niet vanzelf ging. Want wanneer doe je het goed? Kun je het wel goed doen? Ik bleef maar twijfelen. Inmiddels heb ik geleerd dat kinderen enorme spiegels zijn en je precies dat stukje van jezelf laten zien, wat je liever niet wil zien. Wat je het liefste verborgen wilt houden voor de buitenwereld en wat er eigenlijk niet mag zijn. Ik dacht altijd dat wij opvoeders ze nog alles moeten leren. Nu weet ik dat wij nog meer van onze kinderen kunnen leren. 

 

Loop je (net als ik vaak) vast in de opvoeding en weet je af en toe even niet meer wat je moet doen? Samen met jou zoomen we uit en kijken we vanaf een afstand naar de lessen die je eruit kunt halen. Durf jij in de spiegel te kijken en zo tot nieuwe inzichten te komen? Het zal je helpen patronen te doorbreken die niet meer werken voor jullie. Stap voor stap begeleid ik je in het proces, zodat het thuis weer gezelliger wordt.