Wie ben ik?

Ik zal mezelf even voorstellen.

Ik ben Brigitte Ligthart, 47 jaar.

Ik ben een alleenstaande moeder van een zoon van 20 en een dochter van 16, al 26 jaar leerkracht en sinds kort ook trainer en coach.

Ik heb een LAT-relatie met Menno. Hij heeft twee zoons van 16 en 19 jaar. 

Twaalf jaar heb ik een relatie gehad waarbij huiselijk geweld plaatsvond. Uiteindelijk vond ik de kracht om eruit te stappen en stond ik er alleen voor samen met een kindje van 1,5 en van 5 jaar. De jaren die volgden waren zwaar. Ik stond nog volledig in de overleefstand. Vele therapieën en psychologen heb ik bezocht, alleen of samen met mijn kinderen. Pas toen ik in 2015 de NLP Practitioner volgde, werd ik mij bewust van de patronen waar ik in vast zat en leerde ik meer in mijn kracht te gaan staan en te gaan leven in plaats van te blijven overleven.

 

De uitdagingen die ik in mijn leven heb gehad, hebben mij gevormd en gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb er veel van geleerd en leer nog iedere dag bij. De groei die ik doorgemaakt heb en de ervaringen en lessen die ik opgedaan heb, wil ik graag inzetten om ook anderen te helpen. (zie mijn missie)

 

Naast mijn eigen praktijk, sta ik nog 2 dagen voor de klas en assisteer ik bij de NLP Onderwijs Practitioner van het UNLP in Amsterdam en bij de NLP Practitioner bij NTI NLP in Limmen.                               

Diploma's / Certificaten:

- HAVO

- PABO

- ADAPTIEF ONDERWIJS

- OGO BOVENBOUW

- NLP PRACTITIONER

- NLP MASTER PRACTITIONER

- NLP TRAINER/COACH TRAINING

- SYSTEMISCH WERK BASIS

ERVARING MET:

  • huiselijk geweld / partner geweld

  • gedragsproblematiek (met name ADHD, Gilles de la Tourette, Hechtingsproblematiek, ASS)

  • opvoeding / ouders / pubers

  • relatie / scheiding / mediation / alleenstaande moeder / samengesteld gezin

  • burn-out

  • NLP / Persoonlijke ontwikkeling

  • (speciaal) basisonderwijs