Oude patronen doorbreken

Gepubliceerd op 18 augustus 2021 om 18:22

Morgen beginnen de voorbereidingen weer voor het nieuwe schooljaar. De vakantie is voorbij.  

Vandaag is de laatste dag. Ik lig in m'n bed en besef me dat ik nog niet al mijn doelen heb behaald.  

Ja, ik stel mezelf ook doelen in de vakantie. Dat geeft me structuur en richting. 

Tot rust komen, op vakantie gaan, mijn tuin opknappen, weer tot rust komen... die doelen stonden er ook in... en dat is wel gelukt!  

Maar ik wilde ook heel graag mijn website afhebben. Daar had ik in die 5 weken vakantie toch wel tijd voor. 

 

En nu is het alweer de laatste dag... en het is nog niet af!  

Mijn vriend vraagt me om ons nog even lekker om te draaien, maar ik voel me onrustig en kan niet meer slapen. Ik wil mijn doelen behalen! 

 

Doelgericht...één van mijn eigenschappen die me al zover gebracht heeft in het leven.  

Het zorgt ervoor dat ik verder kom. Ik ben er trots op. Én het kan me ook in de weg zitten. Het zorgt voor onnodig veel stress en spanning. Het zorgt ervoor dat ik uit verbinding ga met mijn lijf en enkel en alleen nog luister naar mijn hoofd.  

 

Ik ga non-stop door. Het is inmiddels 17.30u en ik heb nog niet eens ontbeten. Ik wil mijn doel behalen! En ik ben niet tevreden.  

Met moeite weet ik me los te wrikken van mijn laptop. Van mijn doel. Eerst voel ik me nog gefrustreerd. Het is niet gelukt. Het voelt als falen.  

Voor wie? Ik ben de enige die dit doel had. Niemand heeft er last van dat het nóg niet gelukt is. Een beetje afstand doet me goed. Langzaam besef ik me dat ik weer in een oud patroon zat. Zo wil ik het niet meer doen. Met compassie kijk ik naar mezelf. Het geeft niet, ik heb de tijd! Dat heb ik inmiddels geleerd. Ik ontspan en heb nog genoeg tijd om het af te maken op een ander moment.

 

Ja, ook ik stap nog regelmatig in oude patronen. En zodra ik er van een afstandje naar kijk, lukt het me nu om te glimlachen, bij te sturen en weer te ontspannen. Ik ben dankbaar voor mijn wilskracht én omarm het vertrouwen dat alles op het juiste moment komt. Ik mag er de tijd voor nemen die nodig is en volg mijn gevoel.